Σάββατο 14 Απριλίου 2012

Έμπνευση


Τι να είναι άραγε η έμπνευση; Υπάρχει στ’ αλήθεια ή είναι απλώς ένα παιχνίδι της φαντασίας μας; Εγώ θα έλεγα πως υπάρχει και είναι ένα απίστευτα ωραίο συναίσθημα. Κάτι το μαγικό θα μπορούσα να πω. Για να νιώσεις την εμπειρία της έμπνευσης φτάνει να αρχίσεις να σκέφτεσαι. Όσο συχνότερα, τόσο καλύτερα καθώς η αρχή της έμπνευσης είναι οι απλές σκέψεις.

Εκεί που κάθεσαι ανενόχλητος έρχεται ξαφνικά μια απλή σκέψη στο μυαλό σου, μια οποιαδήποτε σκέψη. Και όπως όταν πετάς ένα πετραδάκι στο νερό σχηματίζονται κύματα σε ομόκεντρους κύκλους, έτσι και η εμφάνιση μιας απλής σκέψης αυτομάτως προκαλεί τη δημιουργία πολλών άλλων διαφορετικών σκέψεων. Και ενώ αρχικά σου φαίνεται πως η μέρα σου θα είναι μια συνηθισμένη μέρα όπως και όλες οι άλλες, έρχεται χωρίς καμιά προειδοποίηση η έμπνευση. 

Θα νιώσεις σαν κάποιος να ανοίγει μαγικά μια βρύση μέσα στο μυαλό σου και κυλάνε συνεχόμενα ιδέες που δεν φανταζόσουν ότι μπορείς από μόνος σου να έχεις. Ρέουν σκέψεις, μελωδίες, στίχοι, κείμενα ολόκληρα που κάποιος σου ψιθυρίζει μυστικά στο αυτί, μονάχα σε εσένα.  Μπορείς να νιώσεις ξεχωριστός έστω και για μια στιγμή.

Άρχισε λοιπόν και συ να σκέφτεσαι. Περισσότερο. Όσο  μπορείς περισσότερο. Οτιδήποτε. Μπορεί να μοιάζει ασήμαντο στην αρχή, αλλά ποτέ δεν ξέρεις σε  τι μπορεί να καταλήξει. Μπορεί να μην καταλήξει πουθενά, αλλά ίσως και να καταλήξει σε κάτι εμπνευσμένο. 

Όπως και να έχει πάλι κερδισμένος θα βγεις. Οι σκέψεις ποτέ δε χάνονται, απλά φυλάσσονται σε κάποιο συρταράκι μέχρι να τις ξαναχρειαστείς. 


Σκέψου είναι καλό! χαχαχα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου