Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Σχέσεις


Τι γίνεται όταν έρθουν κοντά δύο άνθρωποι με τελείως αντίθετους χαρακτήρες;

Όταν φέρεις ένα δοχείο με καυτό νερό δίπλα σε ένα που έχει παγωμένο νερό, τότε μετά από το πέρασμα του χρόνου το καυτό νερό κρυώνει, και το παγωμένο ζεσταίνεται με αποτέλεσμα να γίνουν και τα δύο χλιαρά.

Έτσι συμβαίνει και στις σχέσεις μας με τους ανθρώπους. Περνώντας αρκετό καιρό με κάποιον και αφιερώνοντας χρόνο για να τον γνωρίσεις καλύτερα, ασυναίσθητα επηρεάζεσαι από τον τρόπο ζωής του, από τις συνήθειές του, από τον χαρακτήρα του. Αλληλεπιδρά ο ένας με τον άλλο και αναπόφευκτα ανταλλάσετε στοιχεία της προσωπικότητάς σας.

Πράγματα που δεν φανταζόσουν ότι θα σου συμβούν, συναισθήματα που δεν φανταζόσουν ότι έχεις, επιθυμίες που δε φανταζόσουν ότι θα πραγματοποιήσεις είναι πια αυτονόητα λες και ήταν πάντα έτσι. Και ξεχνάς μέρα με τη μέρα πως ήταν στην αρχή. Και όλα ξαφνικά γίνονται πιο όμορφα. 


Έτσι παρ’ όλο που φαινομενικά είστε εντελώς αντίθετοι, μετά από το πέρασμα του χρόνου γίνεστε και οι δύο ‘‘χλιαροί’’. Και είστε τώρα πια τόσο ίδιοι μέσα σε όλες τις διαφορές σας, που να είναι σαν ταιριάζατε από την αρχή.


2 σχόλια: