Κυριακή 15 Απριλίου 2012

Θέσεις


Αν τύχει ποτέ και μπεις σε κάποιο λεωφορείο, ή τρένο, μετρό, ηλεκτρικό καταλαβαίνεις τι θέλω να πω.. σε τι θέση θα καθίσεις; Η αλήθεια είναι ότι λίγοι το αναρωτιούνται ή μπορεί και κανείς. Συνήθως κάθεσαι στην πρώτη κενή θέση που θα βρεις, αν βρεις. Ιδιαίτερα αν είσαι κουρασμένος ή φορτωμένος με πράγματα, λίγο σε νοιάζει η θέση αυτή. 

Έτσι όπως το βλέπω εγώ έχεις δύο επιλογές. Να κάτσεις σε μια θέση που είτε κοιτάει προς τα μπροστά, δηλαδή προς την κατεύθυνση που κινείσαι, είτε προς τα πίσω.

Έστω ότι κάθεσαι σε κάποια θέση που κοιτάει σε κατεύθυνση αντίθετη προς την κίνηση. Καθώς βλέπεις τις εικόνες πίσω σου να χάνονται και τα τοπία να σε προσπερνούν, έχεις την ευκαιρία να σκεφτείς τι άφησες πίσω σου, τι κέρδισες, τι έχασες, τι θυσίασες και τι αμέλησες. Αναπολείς το παρελθόν. 

Έστω ότι κάθεσαι σε κάποια θέση που κοιτάει προς την κατεύθυνση της κίνησης. Τα πάντα περνούν από μπροστά σου, ξέρεις ακριβώς προς τα που οδεύεις, είσαι επικεντρωμένος στο παρόν, τα μάτια σου συνέχεια στο στόχο, δίνοντας έμφαση στο μέλλον.


Το πίσω σε βάζει σε σκέψεις, όμως το μπροστά σε κινητοποιεί. Καλό θα ήταν να τα συνδυάζουμε και τα δύο καθώς χωρίς παρελθόν δε υφίσταται το μέλλον. Δεν πρέπει ούτε να ξεχνάμε το πως φτάσαμε ως εδώ, αλλά ούτε και να επαναπαυόμαστε με όσα έχουμε καταφέρει και να σταματάμε να βάζουμε νέους στόχους. 

2 σχόλια: